1 september 2017
18:15

T-nabben/M-ås Komb (9-m)

Referat: Högsby IK - T-nabben/M-ås Komb (9-m)

Vi stressar iväg till Högsby, efter en kort och halvdan uppvärmning är vi inte riktigt redo för matchstart. Domaren blåser igång matchen och det märks direkt att Högsby tar tag i spelet och vi hänger inte alls med. Vilket även speglar i stort sett hela matchen. Redan efter kvarten gör Högsby sitt första mål genom att inlägg från hörnflaggan. Vi hänger inte med på varken markeringar eller bollhållaren vilket resulterar i att de lätt nickar in 1-0. Högsby är klart bättre i hela första halvleken och vi spelar en av de sämsta halvlekarna under hela säsongen. Vi har nog bara ett hett läge i hela halvleken, vilket är en frispark några meter utanför straffområdet som dessvärre går i ribban och sedan i målvaktens famn. I pausen pratar vi om att sluta stressa och förbättra det mesta i vårt spel. Vi vill även hitta tillbaka till spelet från förra veckans match med bättre passningsspel och markeringar, vilket inte alls fanns idag. När domaren blåser igång den andra halvleken märks det att spelet är bättre men fortfarande inte riktigt så bra som vi vill och vet att vi kan. Den här halvleken har vi en del heta lägen som tyvärr inte går i mål. Vi är även bättre på att hålla tätt i mittfält och backlinje vilket leder till att Högsby inte får så många lägen att utöka sin ledning. I slutminutrarna gör vi lite ändringar och flyttar upp spelare för att få till en reducering. Det blir tyvärr inte riktigt som vi tänkt oss utan Högsby får ett friläge som de inte sumpar utan sätter dit 2-0 som också blir slutresultatet. Vi glömmer gärna den här matchen och laddar istället om för en ny träningsvecka och match mot Borgholm i Mönsterås på lördag klockan 12.00.